Gear S är smartwatchen som föddes för tidigt

Vi har inte varit speciellt taggade på Smart watches förrän Samsungs Gear S släpptes. Fram till nu har alla bara varit telefontillbehör. Du måste ha dem kopplade till mobilen, så de gör inte så mycket nytta egentligen. Men Samsung Gear S har en egen simkortsplats, vilket innebär att du kan ta emot SMS och samtal direkt i klockan, och DET är coolt, och när vi fick tag på ett exemplar så var vi onekligen taggade!

Efter att ha testat Gear S ett så är vi dock lite kluvna. Men vi kör, här är vår Samsung Gear S recension!

Designen

Designen gillar vi, delvis. Den är stilren på så sätt att den är svart med kromad kant och en glansig skärm. Den ser rätt cool ut men vi hade nog hellre sett att skärmen var i glas och att detaljerna i metall. Det hade känts mer som en riktig accessoar då.

Den sitter dock bekvämt på armen och när jag var ute och sprang med den så kände jag knappt av den.

Funktioner

Här faller Gear S tyvärr platt. För att ladda ned appar så måste man koppla den till en Samsung-mobil och sköta allt via den, lite frustrerande.
Det finns heller ingen Runkeeper-app, vilket känns udda. Man kan köra Nike+, så det går absolut att ha den som träningstillbehör, men vi tycker det är väldigt konstigt att inte stödja Runkeeper. Det som är störst är ju störst.

Att kunna ta emot SMS och samtal känns nice, men också oerhört självklart 2015, och tyvärr så är det ungefär vad man kan göra utan att ha den kopplad till en telefon. För även om du har ett simkort och ett abonnemang med surf så kan du inte ta emot email till telefonen när den inte är kopplad till din mobil, något som känns väldigt primitivt.

Generellt sett så är det lite klent med appar, men det är förståeligt med tanke på att smart watches inte funnits speciellt länge. Det är kanske inte Samsungs fel.

samsung gear s recension
Gear S loggar löprundan alldeles utmärkt, och stöd för Nike+ gör den till en bra träningskompanjon, men vi saknar stöd för Runkeeper, störst är ju ändå störst

Prestanda

Gearen flyter på bra, det laggar aldrig och man swipear lätt omkring i menyerna. Ljudet är förvånansvärt bra och när jag var ute och sprang med den så loggade den exakt samma information som min iPhone 6 med Runkeeper, alltså exakt på steget. Riktigt imponerande!

Tänker man på Gear S som en första pionjär inom smart watches så ser det lovande ut. De har fått prestandan på plats, och ett roligare skal och fler appar är ju egentligen det lätta att ordna.

Användbarhet

Här är vi lite kluvna. Att använda funktionerna som finns i klockan funkar bra. Stegräknaren och Nike+ funkar som de skall. Men att behöva koppla ihop den med mobilen för att ta emot mail och ladda ned appar känns lite klumpigt. Skärmens kurva gör den dock väldigt behaglig att navigera i, kurvan gör att det känns ganska naturligt. Så ett plus där.

Sammanfattning

Min spontana tanke är att Samsung Gear S är smartwatchen som föddes för tidigt, vilket är lite tråkigt. De skulle jobbat lite mer på den och släppt den när den var riktigt bra. Istället för att försöka få ut den snabbt.

Har du väntat på en Smart Watch med simkortsplats och gillar Android så är det inte alls en dålig produkt, men vi förväntar oss mer år 2015.

ÖVERSIKT
Design
3
Funktion
2
Prestanda
9
Användbarhet
4,5
Föregående artikel5 Makalösa bilder från Kinas isfestival! – Sanslöst coolt
Nästa artikel5 Sätt Att Öka Testosteron Naturligt – Inga Piller, Jag Lovar!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
samsung-gear-s-recension<h3>VI gillar</h3> Gear S är tidigt ute med simkortsläsare, och den är riktigt precis när det gäller att spåra ens steg, position och hastighet <h3>Vi ogillar</h3> Det är känns som att Samsung mest är angelägna om att få ut en smart watch med simkortsläsare, snarare än att de verkligen jobbat på att göra den bäst. Den är enkel att använda och det som finns funkar bra. Men det finns så mycket mer en smart watch kan göra