Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Här är 6 av vinterns bästa jackor

Kylan är här och det är hög tid att hitta den optimala jackan för vintern 2015. Det finns inget plagg där komfort och värmeisolering är viktigare att få till i än just vinterjackan. Den måste vara både bekväm och varm för att du verkligen ska använda den. Vinterjackor ligger lite högre i pris och det är därför extra viktigt att du trivs i den till 100%.

Dom kalla månaderna är många och långa i Skandinavien och du behöver mer än en variant att byta mellan. För att ha en jacka till varje tillfälle är det en rock, en parkas och en dunjacka du bör ha hängandes i vintergarderoben. Här kommer några prisvärda favoriter när det kommer till vinterjackor 2015.

Dunjackor

dunjacka 2015 herr

Selected Homme, Iconic - 1895kr - NLY Man

Franklin & Marshall, Nylon - 1895kr - NLY Man

En värmande dunjacka är ett måste i vinter. Detta är jackan som du använder flitigast under vintern och som håller dig allra varmast. Den är mjuk och följsam och känns därför naturlig att slänga på sig till vardags när hålla värmen är högsta prioritet. 

Till höger är en dunjacka i lite kortare modell från Franklin & Marschall. Typiskt bland dunjackor är en sportig känsla och dom kan lätt förknippas med skidkläder, vilket fungerar bra till vardags. Denna tycker jag har alldeles lagom sportiga detaljer, så som enfärgat emblem och vita dragkedjor. Den är också lite tunnare vilket gör att du inte känner dig så bylsig.

Känner man inte för sportiga detaljer kör man istället på den stilrena dunjackan till vänster. Ska du ha en tjockare dunjacka som går ner lite över ändan är en enfärgad att rekommendera. Det kan lätt bli lite för mycket med många detaljer på en mindre åtsittande modell.   

Vinterrockar

vinterrock 2015 herr

Selected Homme, New Mosto - 1895kr - NLY Man

Selected Homme, Napoli - 1695kr - NLY Man

Till vinterns alla adventsfester, jul- och nyårsfiranden är rocken ett måste. Inte lika varmt som dunjackan kanske, men ack så mycket festligare.

En klassisk svart fungerar alltid och är något du borde springa och köpa om du inte redan är ägare av en. Rockar kan prismässigt ligga på hur många tusenlappar som helst. Till vänster är en klassisk och prisvärd variant från Selected Homme som du kommer kunna ha i år. Detaljer så som bekväma fickor lite längre upp mot bröstet ska man alltid kolla på!

För den som är sugen på något lite extra finns från samma märke den marinblå ”kavajkappa” till höger. Figursydd med utanpåfickor, typisk kavajkrage och med näsduk i bröstfickan. Perfekt innan kylan blir allt för påtaglig!

Parkas

parkas 2015 herr

Solid, Rihang - 1095kr - NLY Man

Cheap Monday, Cage Parka - 1395kr - NLY Man

Inte lika sportig som dunjackan men samtidigt mindre dressad än rocken är parkasen. Perfekta valet om du står i valet och kvalet vilken vinterjacka du ska välja 2015. Den håller dig varm samtidigt som du känner dig lite mer klädd till vardags.

Signifikativt för parkasen är att den är längre i modellen och ofta med resår i midjan, som på jackan till höger. Resåren gör att den blir mer avslappnad och passar bra som vardagsjacka.

Jackan från Solid till vänster utan resår känns snäppet mer uppklädd. Förutom att den inte har en synlig resår har det också att göra med att den är av glansigare material. Materialet gör stor skillnad till helhetsintrycket vilket du bör tänka på vilken modell du än väljer.