Henke inspirerar…

Vår tids främste hockeymålvakt, Henrik Lundqvist, är inte enbart en fantastisk burväktare på isen, utan även en stilikon inom idrottsvärlden. Under sina år i rampljuset har Lundqvist varit en pionjär bland hockeyspelare när det kommer till hur man klär sig, och han har inspirerat många efter sig till att inte skämmas över att byta ut hoodien mot kavajen.

Från utskrattad till stilikon

I över ett decennium har Henrik Lundqvists namn gått att hitta i toppen av modemagasinens listor över de bäst klädda idrottsmännen, och i vissa sammanhang även på listorna över världens bäst klädda män, alla kategorier. Hyllningskörerna över hans klädstil har dock inte alltid varit lika samstämmiga. Efter tiden hade passerat då vi svenskar kunde leta upp shl odds och spela på Lundqvists matcher med Frölunda, och han var ny i New York Rangers, har Lundqvist vittnat om att han fick utstå en hel del gliringar och hån över hur han klädde sig.

Idrottsstjärnor, och kanske framför allt hockeyspelare, har sällan gjort sig kända för hur de klär sig – och definitivt inte år 2005 när Lundqvist flyttade över Atlanten. Än idag associeras pösiga mjukisbyxor, keps bak och fram och sunkiga hoodies med hockeyspelare, och detta trots att spelare som Lundqvist har bidragit till en mindre revolution i hur man kan klä sig.

Det är med andra ord inte direkt chockerande att Lundqvist fick ta emot en och annan syrlig kommentar för sin klädsel i början av sin NHL-karriär. Tack och lov stod han pall, fortsatte att klä sig som en gentleman och i slutändan fick han, till allas vår glädje, många medspelare att bli mer modemedvetna.

Här är tre enkla knep som vi kan anamma från Henrik Lundqvist:

1: Passform före varumärke när du väljer kostym

En sak som Lundqvist nämner som den viktigaste aspekten när du väljer ut en kostym är passformen, och han lyfter fram passformen vid axlarna som extra viktig. Det mesta går att fixa till hos skräddaren, men axlarna kan vara den svåraste delen att korrigera.

Stjärnmålvakten har också nämnt i intervjuer att passformen är viktigare än vilket märke det är på kostymen, främst för att det är ett bevis på att du är medveten och bryr dig om hur du ser ut.

stilknep henrik lundqvist

2. Bry dig inte om varje ny trend

I flertalet intervjuer har Lundqvist poängterat att han inte bryr sig speciellt mycket om de senaste trenderna och att det är något han lämnat bakom sig i takt med att han blivit äldre. Istället håller han sig till sin stil och det han känner sig bekväm i.

Lundqvists approach till hur han klär sig är någonting som vi alla kan lära sig av – det är inget fel med att ta lite risker här och där, men det kan lätt bli fel och du kommer alltid långt med det som är tidlöst och stilrent.

3. Var inte rädd för att matcha avslappnat med propert

Lundqvist är mestadels känd för hur väl han bär upp sina kostymer, men han är minst lika vass på att skala ned det hela en aning för en mer avslappnad stil. Det enklaste du kan göra, som Lundqvist är fantastisk på, är att behålla kavajen, men byta ut resten av din outfit mot något mer avslappnat som ett snygga jeans och en T-shirt.

Henrik Lundqvist närmar sig slutet på sin hockeykarriär, men han kommer att minnas för sina insatser långt efter han har slutat. En stilikon lär han dock fortsätta att vara även efter att han har tagit av sig skridskorna för sista gången.

Föregående artikelE-Sportarens Stilguide
Nästa artikelTextilstaden Borås, Ett Epicentrum Inom Mode Och E-handel
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.