Bra för dig och bra för miljön…

Är du en nyfiken person som bryr dig om miljön bör du prova kalsonger gjorda av bambu, ett ganska nytt material som är otroligt skönt mot kroppen. Bambu är ett starkt men samtidigt mjukt material som gör att du får en lyxigare känsla än med en kalsong gjord av bomull.

Kalsonger av bambu är inte bara sköna utan också ett bra val med tanke på naturen. Bambuplantan växer snabbt utan bekämpningsmedel och kräver inte mycket vatten vilket gör att materialet har mindre inverkan på naturen än andra tygprocesser. Bambun har unika egenskaper och gör att materialet blir mjukt och svalt, dessutom är bambukalsonger naturligt antibakteriell och tar bort odörer förutom att man slipper problem med svett.

Ett material som reglerar temperaturen

Bambu som material i kalsonger är perfekt eftersom den absorberar fukt väldigt bra, det är också något positivt för allergikänsliga personer eller personer med känslig hud. Materialet andas och skonar huden eftersom den låter huden behålla sin naturliga fuktighet. Men den har också egenskapen att behålla värme när det är kallt, ett tyg som känns som silke men med en lägre prislapp. Det finns numera flera olika märken som säljer bambukalsonger, de mer kända kan vara något dyrare men det är ett material som håller och i längden har ett bra pris. Det finns också toppenbra svenska märken som gör kalsonger i bambu, du kan hitta flera olika kalsonger i bambu på Gus Textil webbsida.

En annan positiv sak som absolut är viktig är att bambu är ett material som stänger ut hela 98% av skadliga UV-strålar, ett fantastiskt tyg som används till mer än kalsonger tack vare skyddet från solens strålar. Bambu kalsonger är också toppen att packa ned i resväskan för dels är dom skrynkfria, väger knappt något och torkar snabbt.

Lyxig känsla

Vill du köpa kalsonger gjorda av bambu finns det massor av olika modeller och färger. Eftersom materialet är så mjukt är det en kalsong som sitter perfekt, du slipper känslan av hängiga kalsonger som skaver mot huden. Kalsongerna kan du hitta i olika längder helt efter din smak. Många gillar boxer modellen eftersom den smiter åt så bra om du är ute och sportar eller är på gymmet, sen att den absorberar svett och fukt gör att den har blivit många idrottares favorit. Du kan också hitta kalsongerna i brief modell som är något kortare och kanske skönare under jeansen till vardags.

Föregående artikelVad Är Det För Skillnad På Blazer Och Kavaj? Vi Vet!
Nästa artikel4 Klassiskt Manliga Saker Som Är OK, Och 3 Som Inte Är Det
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!