Överväger du ett SMS-lån? Tänk på detta först!

Ett sms-lån kan vara lösningen för dig som snabbt behöver pengar för att finansiera något mindre. Det kan vara allt från att betala mobilräkningen till att starta ett eget företag. Om du övervägt att ansöka om ett sms-lån rekommenderar vi dock att du först läser detta.

Sms-lån kommer ofta med höga räntor

Innan du surfar in på en långivares hemsida är det viktigt att du är medveten om att sms-lån generellt är bundna till höga räntor. Detta eftersom det är en form för kredit där långivaren inte sätter krav på någon säkerhet. Detta är en riskfylld form för lån och just därför sätts det generellt sätt väldigt höga räntor på sms-lån. Det vill säga att det kan bli svårt för dig att återbetala om du inte har förutsättningarna som krävs för att betala av lånet inom satt löptid.

Det kan påverka din kreditvärdighet negativt

Samtidigt kan sms-lån påverka din kreditvärdighet negativt. Detta eftersom det ses som dåligt av framtida långivare och/eller hyresvärdar om du har en massa smålån. Bestämmer du dig ändå för ett sms-lån är det en god idé att ansöka om ett från en långivare som inte genomför kreditupplysning via UC.

Å andra sidan kan ett smslån också hjälpa dig att förbättra din kreditvärdighet. Det låter kanske lite motsägande, men hör vad vi har att säga! Ett större sms-lån kan nämligen möjliggöra det för dig att samla dina tidigare smålån och krediter på ett och samma ställe. På så sätt har du endast ett stort lån att återbetala, och då blir avgifterna och räntan betydligt lägre.

Men det är ett bra alternativ för den som behöver pengar omedelbart

Trots de nackdelar som finns med sms-lån och allt dåligt man hör om dem finns det positiva aspekter också. Till exempel är sms-lån ett utmärkt alternativ för den som behöver pengar omedelbart. Sms-lån utbetalas nämligen normalt inom ett par minuter från det att ens ansökan blivit beviljad. Det vill säga att ett sms-lån kan användas till att finansiera plötsliga utgifter. Använd då dig av ett Loanscouter SMSlån så du vet att du får det billigaste på marknaden.

Och för dig som inte kan låna pengar på annat sätt

Förutom att vara fördelaktigt för dig som behöver lån omedelbart fungerar också sms-lån som en möjlighet för dig som inte kan låna pengar på annat sätt. Det vill säga dig som exempelvis har en dålig kreditvärdighet i förväg och inte kan få beviljat ett konventionellt banklån. Eller för dig vars föräldrar inte kan hjälpa dig ekonomiskt.

Ett smslån med låg ränta och passande betalningsmöjligheter är alltså inte så hemskt för dig som är i behov av pengar. Att låna pengar ska givetvis göras med ansvar, men känner du att det verkligen inte finns andra alternativ behöver ett sms-lån inte vara något jättedåligt. Försäkra dig bara om att du lånar pengar från en transparent långivare som kan erbjuda dig ett billigt lån med schyssta villkor! Men givetvis också att du kan återbetala lånet inom den satta löptiden – annars är chansen för att du hamnar i en större skuld rätt stor.

Föregående artikelHerrmode Våren 2021 – En Definitiv Guide Till Vårens Herrmode
Nästa artikelKlockans Olika Delar – Från Boett Till Armband Och Skänklar
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.