Hyperlapse är Instagrams sätt att erkänna sin Timelapsefetish

Vet du vad ett timelapse är? Oavsett om du vet eller ej så har du sett massvis av dem, och nu kan du göra egna med Hyperlapse!

Ett timelapse är generellt sett en video där du filmar platser eller miljöer i ökad hastighet och sedan lägger du på dramatisk eller lugn och passande musik. En lång beskrivning för ett nytt och svårt ord.

Varför vill man göra ett timelapse?

Det finns egentligen bara en enda förklaring, 'för att det är fint'. Timelapses (plural?) har blivit superpopulärt på sociala medier de senaste månaderna, helt enkelt för att det blir jäkligt snyggt och effektfullt.
En klassiker är att sätta ihop en massa foton från semestern och slänga på lite akustisk gitarrmusik.

Instagram om Hyperlapse

Här nedan är Instagrams presentationsvideo av sin nya App. Det är inte mycket till presentation, det är egentligen bara en video med lite hypelapse-snuttar. Men om du undrar hur det funkar så är det bara att ladda ner appen via länken nedanför. Det är ändå alltid roligare att testa.

Föregående artikeluberPOP – Helt vanlig samåkning, via Uber
Nästa artikel7 Myter om hjärnan – Saker du faktiskt trodde på
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.