Det är inte bara UC som jobbar med kreditupplysningar…

Ett lån är det många som tar någon gång i livet. Det kan vara ett lån som behövs för att betala en tandläkarräkning eller ett lån för att finansiera något annat till exempel en ny tvättmaskin. Oavsett vad man behöver pengarna till så finns det lite olika lån att välja på samt olika räntor och villkor på de lånen.

När man upprättar ett lån gör långivaren alltid en kreditupplysning på låntagaren. Detta enligt lag, i Sverige får inga lån upprättas utan en kreditupplysning. Det finns många företag som sysslar med kreditupplysningar men det största och mest välkända är Upplysningscentralen. Om du vill behålla en god kreditvärdighet hos dem kan du istället välja ett lån utan kreditupplysning hos UC.

Fördelar med att låna pengar utan UC

Eftersom Upplysningscentralen är det största och mest använda kreditupplysningsföretaget så används de också nästan uteslutande av de flesta banker och hyresvärdar. Det gör att om man ska ansöka om ett bostadslån längre fram eller man vill hyra en lägenhet så är det bra att ha god kreditvärdighet hos dem. Annars kan nämligen lånet avslås och hyresvärden kan välja en annan hyresgäst. Vad en del missar är att det finns fler företag som tillhandahåller kreditupplysningar. Till exempel Creditsafe och Dun & Bradstreet.

Det är också betydligt lättare att få ett lån godkänt genom att göra kreditupplysningen hos ett annat företag. Det är också större chans att få sitt lån trots både betalningsanmärkningar och flera låneförfrågningar.

Eftersom processen inte är så lång har du också tillgång till dina pengar mycket snabbare än när du gör en upplysning hos UC. Det kan vara bra att få dina pengar snabbt om du har räkningar som behöver betalas eller andra saker som inte kan vänta. Ofta kan du få dina pengar inom ett par timmar beroende på vilket lån du väljer och vilken bank du tillhör.

Vad krävs av låntagaren?

När man tar ett lån utan UC så ställs det vissa krav på låntagaren. Vilka det är ser lite olika ut beroende på långivare men de här kraven brukar de flesta ställa:

  • Du måste vara myndig alltså minst 18 år, ibland äldre.
  • Du får inte ha pågående skulder hos Kronofogden.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och även bosatt här.
  • Din årsinkomst måste vara minst 110.000 kronor.

För att kunna klara av sina betalningar på sitt lån så ska man inte låna mer pengar än man behöver. Det är också viktigt att se till så att man har råd med de extra utgifter som lånet medför för att inte hamna i en skuldfälla.

Föregående artikel7 Moderna Stilmisstag Många Män Gör På Kontoret
Nästa artikelSkillnaden Mellan Italienska, Engelska Och Amerikanska Kostymer
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.