Egentligen har du nog svaret rakt under näsan…

Julen väntar runt hörnet och med den kommer såväl julmat och pyssel som julklappsinköp till nära och kära. En undersökning från Mastercard från förra året visar att svenskarna under 2020 la ner mer tid och energi på sina julklappar till närstående. Den ökade omtanken innebar inte nödvändigtvis mer flådiga och påkostade julklappar – snarare tvärtom. 2020 uppgav 49 procent av svenskarna att de hade för avsikt att spendera mindre pengar på julklappar. Cirka 35 procent menade att de ville lägga mer fokus på personliga detaljer medan över en tredjedel sade sig vilja ägna mer tid åt urval och/eller tillverkning av presenter själva.

När det gäller mer personligt betingade julklappar låg julklappar inom ramen för hälsa och wellness i toppen, tätt följt av så kallade upplevelsepresenter och inramade fotografier. På listan fanns även presentkorgar som noga plockats ihop samt personliga dekorationer. Inspirerade av ovanstående generösa statistik tänkte vi på obsid.se vägleda dig i hur du hittar den perfekta julklappen till din kärlek i år.

Vad gillar din partner?

Du känner troligen din partner rätt väl vid det här laget vilket innebär att du, om du blev tillfrågad, skulle kunna ange ett antal adjektiv, ord, drag och/eller hobbies som definierar personen i fråga och hans eller hennes intressen. Använd denna värdefulla kunskap till din fördel genom att notera dessa på ett pappersark och sedan in i Google för träffar på potentiella produkter, tjänster eller upplevelser som matchar.

För att vidare illustrera – om din partner är en adrenalin-junkie kan du skriva in sökord som spänning, förväntan och tävling vilket i sin tur kanske leder dig till bungyjumping, böcker om hur man förbättrar sina strategiska förmågor när man ägnar sig åt aktiviteter i ett landbaserat eller online casino, eller en kväll på gokartbanan som matchar med de aktuella sökorden.

Om din partner är en mer hemmakär person som uppskattar lugn och ro kan sökord som frid, tystnad och natur leda dig till bekväma yogakläder eller en glampinganläggning. Oavsett vilka sökord du för in rekommenderar vi att de återspeglar din partner för att leda dig rätt i sökandet efter den perfekta julklappen.

julklappstips garderob

Fäst extra uppmärksamhet

Ett bra sätt att få en fingervisning om vad din partner kan tänkas uppskatta i jul är att applicera något av ett spionage- och detektivbeteende i förhållande till hen veckorna före jul. Försök kika över axeln på hen när hen slösurfar på telefonen eller datorn för att kunna upptäcka om det googlas på någon särskild resa, produkt eller tjänst.

Lyssna noggrant på vad han eller hon pratar om. Kanske klagas det på obekväma löparskor vid matbordet om kvällarna, kanske är personen ständigt frusen om fötterna och skulle uppskatta ett par mysiga fårskinnstofflor.

Var rejält uppmärksam på vad som uttalas men även mer subtila hintar – de bästa ledtrådarna finns oftast där! Ett extra tips är att ringa en person som står din partner nära – kanske en bästis eller nära kollega – för att förhöra dig om huruvida din partner sagt något särskilt om önskningar i jul.

Kolla igenom garderoben

Kläder och accessoarer brukar vara uppskattade julklappar för de flesta oavsett kön. Dock kan det vara krångligt att köpa rätt klädesplagg eller accessoar till din partner. Så mycket kan ju gå fel, tröjor i fel färg eller storlek, skor i fel material som inte passar din partner och parfymer som kanske är lite för tunga i sin doft för just din älskade.

Ett tips innan du satsar på ovan nämnda typ av klappar är att noga kolla igenom din partners doft-, sko- och klädgarderob innan du skrider till verket. Ofta kan man notera ett tema i sin partners val. Kanske är det en viss färgton eller ett särskilt materialval som är extra utmärkande, kanske är det parfymer med en särskild doft ton som föredras framför andra.

När du väl etablerat ovan nämnda faktorer kan du kika närmare på om det är något särskilt märke som är extra populärt hos din partner, innehar hen redan några plagg från exempelvis Cos är det i regel ett säkert kort att köpa ett plagg därifrån och så vidare.

Föregående artikelDe 5 Lyxigaste Kläd-materialen – Tittar Du På Lappen När Du Handlar?
Nästa artikelHur Fungerar Livebetting? Fördelar, Tips Och Lite Historia
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.