Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Hur du kliver in i ett rum kan göra stor skillnad

Man säger att man bara får en chans att göra ett första intryck, det stämmer till 100%. Men det är också så att ”ett första intryck” är något som är relativt. Du gör ett första intryck när du träffar en person för första gången, men du gör också ett första intryck när du kliver in på ett viktigt möte med dina kollegor, en kund eller din chef. Det är det första intrycket de får av dig i det specifika mötet, något som kan göra väldigt stor skillnad.

Här är 3 enkla tips som tillsammans ger svaret på frågan ”Hur gör man en bra entré?

1: Gå in i rummet med ett syfte

Kliv aldrig i ett rum utan ett tydligt syfte, du kommer uppfattas som osäker, flackande och lite spretig. Oavsett vad det är för syfte du bestämmer dig för att ha så är det viktigt att ha ett. Syftet kan vara storslaget, som att bestämma dig för att övertala din chef, landa en kund eller motivera dina kollegor. Men det kan också vara något trivialt, som att bestämma dig för att sätta dig på en specifik plats, eller be om någons penna bara för att ta initiativ.

Har du ett syfte så syns det i din blick, och man känner det i din utstrålning. Det blir svårt att inte lägga märke till dig och det blir lätt för dig att ta initiativ.

2: Kliv in med ett leende

Le! Det skadar aldrig att le. Oavsett som du är på väg in i ett obekvämt möte med någon som är missnöjd, eller ett positivt möte så kommer det ge dig ett övertag om du kliver in i rummet med ett leende. Personer som ler prioriteras alltid över personer som ser sura ut när vi bestämmer oss för vem vi litar på mest och vem vi sympatiserar med mest. Detta är extra effektivt om du kommer in på ett möte med ett flertal deltagare.

självförtroende
Ett leende gör väldigt mycket för din utstrålning och din energi

3: Tänk på hållningen

Din hållning säger mycket om dig som person. Detta kanske bara är en fördom, men det spelar ingen som helst roll. När det handlar om att göra ett gott första intryck så går allt ut på att använda sig av fördomar, just eftersom fördomar ligger djupt nere i folks undermedvetna och påverkar dem utan att de själva vet om det.

Att ha en bra, stark och rak hållning är alltid viktigt oavsett situation, så det är alltid en fördel att ha bra hållning.

bra hållning
Har du bra hållning?