Expertens syn på professionell sportsbetting…

Sportsbetting är ett växande fenomen, ett tidsfördriv eller en sport-intresse-höjande variabel som når ut bredare idag än för tio år sedan. Pandemin har givetvis accelererat denna trend. Även om vinstchanserna driver lusten att betta så krävs det en helt annan form av dedikation och emotionell avskärmning för att bli så duktig på att betta att det ger mer pengar än det kostar.

Att betta på sportevenemang liknar idag på många sätt börshandeln på exempelvis Wall Street. Den framgångsrika Las Vegas vadslagare Ted Servansky menar exempelvis att betting idag inte längre handlar om “bookien” mot bettaren. Istället går vadslagare in och bettar på en global marknadsplats. Seransky härleder sin förklaring till att de stora sportevenemangen idag når en global publik och omsätter miljarder. Därför är betting jämförbart med aktiehandel. Som bettare står du och värderar en marknad när du ska lägga ditt bud.

Huruvida en bettare bör anamma Ted Servansky syn på betting, låter vi vara osagt. Det är, inte desto mindre, intressant att han beskriver sig själv som en “daytrader” på marknaden för sportbetting.

Det är samtidigt, också, sant att betting på många sätt fortfarande är ett spel mellan bettaren och bookien eller vadslagnings-sajten där bettaren lägger sina bets genom, med allt vad det innebär i form av olika odds på olika sajter och olika slags bonusar för den som vill komma igång på ett trevligt sätt. Läs mer om det sistnämnda på https://bettingsajter.se/bettingsidor-med-bonus/.

Lär dig allt om betting

Betting är ingen säker inkomstkälla, och riskerna kan vara höga om spelaren faller ned i ett spelmissbruk. Men med det sagt är det också sant att sportbetting kan generera höga vinster om oddsen är till spelarens favör. För den som vill bli professionell bettare och lockas av en livsstil som duktig bettare är det således mycket viktigt att förstå allt om betting, och att lägga allt vad känslor heter på hyllan. Likheterna mellan en framgångsrik bettare och en börsräv är framförallt hög kunskapsnivå.

Det sistnämnda betyder att du aldrig ska betta på dina “favoritlag”. Istället ska du fokusera på data och statistik. Analysera hemma-borta-möten, formen på spelarna och så vidare. Kommer du fram till att oddsen är för låga ska du låta bli att spela. Ser du till att enbart spela när oddsen är höga ökar du sannolikheten för att det ska gå bra i längden. Så jämför alltid oddsen.

betting på sport som yrke

Disciplin och långsiktighet

Spela aldrig för pengar som inte finns, eller som du inte har råd att förlora. Sätt en budget och håll den. Sätt disciplinen högt. Det gör du genom att skriva ned vilka regler du har att förhålla dig till och sedan följer du dessa regler. Genom att göra så minskar du risken för stressbaserad eller impulsbaserat spelande. Tålamod är nämligen avgörande för att bli en långsiktigt framgångsrik bettare eller vadslagare.

Använd också flera bolag och jämför oddsen. Det betyder att du ska skriva in dig hos flera bolag och erhålla alla bonusar och alla erbjudanden de har. På så vis får du ut mer av dina pengar, får bättre koll på hela odds-spektret och blir bättre på att betta, helt enkelt.

Föregående artikelFärganalys – Få Svar På Frågan: Vilka Färger Passar Jag I?
Nästa artikelRaka Dig Som En Gentleman! Tips Som Hjälper Dig Välja Rakkniv
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.